Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde meydana gelen olayda, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bir bebeğin ölümü ve altı bebeğin entübe edilmesi üzerine beş hemşire tutuklandı. Ancak, çıkarıldıkları mahkeme tarafından teminata bağlanarak serbest bırakıldılar. Hemşireler, bebeklerin mamasına alkol karıştırarak beslenmelerini sağlamakla suçlanıyor.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan M.A, A.D, Ç.Ş, G.K.A. ve K.Y isimli hemşireler, “tedbirsizlik ve ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan yargılanacaklar. Mahkeme, tutuksuz yargılanmalarına karar verirken yurt dışına çıkış yasağı, haftada üç gün karakola imza verme ve kişi başı 200 bin TL nakit teminat yatırılması şartını koştu. Ayrıca, her bir sanık için üç KKTC vatandaşı kefil tarafından birer milyon Türk Lirası kefalet senedi imzalanması istendi.
Soruşturma kapsamında Türkiye’den beklenen raporun sonucuna göre yeni gelişmelerin yaşanabileceği belirtiliyor. Ayrıca, tedavi gören altı bebeğin durumuna göre yargılamanın seyrinin değişebileceği vurgulanıyor. Sağlık Bakanlığı, mamalarına alkol konulduğu için entübe edilen bebeklerden üçünün taburcu edildiğini ve sağlık durumlarının stabil olduğunu açıkladı.
Olay, Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Acil Durum Hastanesi’nde bulunan yedi bebekten birinin ölümüyle başladı. Bebeklere sıvı besin yerine tıbbi alkol verildiği iddiaları üzerine aileler hastaneye başvurdu. Sağlık Bakanlığı, durumun yargıya intikal ettiğini ve beş hemşirenin gözaltına alındığını duyurdu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap