BIST 100 Endeksi Güne Artışla Başladı

BIST 100 Endeksi 11.152,32 Puana Yükseldi Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,99 puan ve yüzde 0,12 artarak 11.152,32 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,04 ve holding endeksi yüzde 0,12 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,27 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,30 ile turizm oldu….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BIST 100 Endeksi Güne Artışla Başladı

BIST 100 Endeksi 11.152,32 Puana Yükseldi

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,99 puan ve yüzde 0,12 artarak 11.152,32 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,04 ve holding endeksi yüzde 0,12 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,27 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,30 ile turizm oldu.

Borsa İstanbul’da Yükseliş Devam Etti

Dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,67 artışla 11.139,34 puandan tamamlayarak, rekor kapanış gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 11.188,12 puana taşıdı. Analistlere göre, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu sene iki kez faiz indirimine gideceği beklentisi ABD borsalarında risk iştahını artırırken, ülkede gerçekleştirilecek seçimin sonuçlarının oluşturduğu belirsizliklerle Asya ve Avrupa’da yön arayışının öne çıktığı belirtildi.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Veriler Takip Edilecek

Bugün yurt içinde konut satış istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde enflasyon ve ABD’de inşaat izinleri ile Fed’in Bej Kitap Raporu başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.250 ve 11.350 puanın direnç, 11.000 ve 10.900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Altın Fiyatları Yükselişte, Ons Fiyatı Rekor Seviyede
Altın Fiyatları Yükselişte, Ons Fiyatı Rekor Seviyede
Doğal Gaz Kullanımı Türkiye Genelinde Hızla Yayılıyor
Doğal Gaz Kullanımı Türkiye Genelinde Hızla Yayılıyor
Doğal Gaz Erişimi Hızla Artıyor
Doğal Gaz Erişimi Hızla Artıyor
Doğal Gaz Kullanımı Türkiye Genelinde Artıyor
Doğal Gaz Kullanımı Türkiye Genelinde Artıyor
Mehmet Şimşek, Münih Güvenlik Toplantısı’nda Önemli Görüşmeler Yaptı
Mehmet Şimşek, Münih Güvenlik Toplantısı’nda Önemli Görüşmeler Yaptı
Bakan Mehmet Şimşek Münih Güvenlik Toplantısı’nda
Bakan Mehmet Şimşek Münih Güvenlik Toplantısı’nda
Türkiye'nin Güncel Kulis Haberleri
Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM KULİS 'de saklıdır.