TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası), 20 Eylül itibarıyla haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Merkez Bankası’nın brüt döviz rezervleri 1 milyar 954 milyon dolar artarak 94 milyar 109 milyon dolara yükseldi. 13 Eylül’de bu rezervler 92 milyar 155 milyon dolar seviyesindeydi.
Aynı dönemde altın rezervleri ise 888 milyon dolar artarak 61 milyar 395 milyon dolardan 62 milyar 283 milyon dolara çıktı. Böylece Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 20 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar artarak 153 milyar 550 milyon dolardan, 156 milyar 392 milyon dolara yükseldi.
Öte yandan, TCMB’nin rezervleri 2023 yılından bu yana artış trendini sürdürüyor. Özellikle altın rezervleri ve brüt döviz rezervleri her ay istikrarlı bir şekilde artış gösteriyor. Bu durum, Türkiye’nin dış ödemeler dengesi ve ekonomik istikrarı açısından olumlu bir tablo çiziyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap