SON GELİŞMELER
--:--:--
USD49,95EUR55,80ALTIN6.224,93Istanbul17° Bulutlu2:10İKİNDİ'YEKALAN SÜRE
Dünya

Trump İran’la Görüşme Kapılarını Kapattı Nükleer Tehditler Savurdu

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Trump İran’la Görüşme Kapılarını Kapattı Nükleer Tehditler Savurdu

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile görüşmesi sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trump, İran ile anlamlı bir müzakereye hazır olana dek görüşmeyeceklerini net bir dille ifade etti. Başkan, İran’ın çaresizce görüşmek istediğini ancak ABD’nin bu konuda önemli ilerleme kaydettiğini ve ülkenin kapasitesini zayıflattığını belirtti.

İran’a Yönelik Sert Tehditler ve Nükleer Program

Trump, ABD’nin İran konusunda kimsenin mümkün olduğunu düşünmediği ölçüde başarılı olduğunu savundu. “Henüz işimiz bitmedi” diyen Başkan, İran’ın yeniden yapılanmasının onlarca yıl süreceğini, hatta bir daha asla toparlanamayabileceğini öne sürdü. Mevcut durumda nükleer silaha sahip olamayacaklarını ve üretmelerinin yıllar süreceğini ifade etti.

Nükleer materyali takip ettiklerini vurgulayan Trump, İran’ın nükleer faaliyet yürütmeyi düşündüğü her yeri güçlü bir şekilde vuracaklarını belirtti. Özellikle Natanz Nükleer Santrali’ne yakın Kazma Dağı’nı “çok ağır biçimde vuracakları” tehdidini yineledi. Hürmüz Boğazı’nın yeniden gemi trafiğine açılması konusunda ise, “Şu anda operasyonları bıraksak, İran’ın yeniden yapılanması 20-25 yıl sürer” yorumunu yaptı.

Lübnan ve Bölgesel Gelişmelere Dair Açıklamalar

Başkan Trump, Lübnan’a büyük yardımlar yapacaklarını taahhüt etti. İsrail ordusunun Lübnan’dan çekilme sürecinde olduğunu ve taraflar arasında iyi bir anlaşma sağlandığını dile getirdi. Trump, Lübnan Cumhurbaşkanı’nın istemesi halinde Hizbullah ile görüşmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Yemen’deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan’a yönelik deniz ablukası kararına ilişkin ise, “Ne olacağını göreceğiz. Böyle bir durum ortaya çıkarsa gerekli önlemleri alırız” şeklinde konuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile iyi anlaştığını belirten Trump, Esad’ın Lübnan’a girerek Hizbullah konusunda bir şeyler yapma fikrini değerlendirilebilecek bir konu olarak gördüğünü söyledi. Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ise, ABD’den siyasi destek ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri için destek talep ettiklerini bildirdi.

Kanada ile Ticaret ve Orman Yangınları Gerilimi

Trump, Kanada’ya uygulanan yüzde 50’lik ilave gümrük vergisinin çiftçilere ve halka karşı sergilenen tutuma bir yanıt olduğunu belirtti. Kanada’nın ABD olmadan ayakta kalmasının mümkün olmadığını iddia etti ve yaklaşık 50 yıldır kendilerine sert davrandıklarını ifade etti. Ayrıca, Kanada’yı ormanlarını düzgün yönetememekle suçlayarak, çıkan yangınların dumanlarının New York ve Detroit gibi ABD şehirlerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Benzer Haberler

Tümü
ABD Mal Ticareti Açığı Eylülde Arttı Mart 2025 Sonrası En Yüksek Seviyeye Çıktı
ABD Mal Ticareti Açığı Eylülde Arttı Mart 2025 Sonrası En Yüksek Seviyeye Çıktı
Trump’tan Seçim Hilesi İhbarına 1 Milyon Dolar Ödül Açıklaması
Trump’tan Seçim Hilesi İhbarına 1 Milyon Dolar Ödül Açıklaması
Brezilya’da Lula da Silva Devlet Başkanı Seçildi Bolsonaro’dan Sonuçlara İtiraz
Brezilya’da Lula da Silva Devlet Başkanı Seçildi Bolsonaro’dan Sonuçlara İtiraz
Japonya ve İngiltere’den Vatandaşlara Acil Durum Stok Çağrısı
Japonya ve İngiltere’den Vatandaşlara Acil Durum Stok Çağrısı
Donald Trump Florida’da Erken Oy Kullandı
Donald Trump Florida’da Erken Oy Kullandı
İsrail Seçimlerinde İlk Sonuçlar Filistinli Partileri Kilit Konuma Taşıdı
İsrail Seçimlerinde İlk Sonuçlar Filistinli Partileri Kilit Konuma Taşıdı
Türkiye'nin Güncel Kulis Haberleri
Copyright © 2025 Tüm hakları GÜNDEM KULİS 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması