Ticaret Bakanlığı, vatandaşların beslenme, sağlıklı yaşam, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan zorunlu mal ve hizmet sektörlerinde olası fahiş fiyat artışlarına ve stokçuluk faaliyetlerine karşı denetimlerini artırdı. Açıklamada, 81 ilde rutin denetimlerin gerçekleştirildiği belirtildi. Fahiş fiyat artışı yapılan ürünleri tespit eden Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, çeşitli kriterler baz alınarak 100 bin ile 1 milyon lira arasında idari para cezaları uyguluyor.
Bakanlığın iç ticaret birimleri geçen yıl 170 bin 207 işletmeyi denetlerken, bu denetimler sonucunda 48 bin 628 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 1,5 milyar lira idari para cezası uygulandı. Bu yılın 9 ayında ise iç ticaret birimleri 340 bin 485 işletmeyi denetledi ve 153 bin 63’üne 1 milyar 331 milyon lira idari para cezası kesildi. Rekabet Kurulu ise yılın 9 ayında 147 firmaya 4 milyar 848 milyon lira idari para cezası verdi.
Ticaret Bakanlığı tarafından ekmek fiyatları da denetim altına alındı. 81 ilde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışı yapan iş yerlerine 100 bin ile 1 milyon lira arasında idari para cezaları uygulandı. Bakanlık, halkın temel ihtiyaçlarının karşılandığı işletmelerde haksız fiyat artışlarına karşı mücadelesini sürdürerek vatandaşların mağdur olmasını engellemeyi hedefliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap