Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OSB’lerdeki yatırım alanlarıyla ilgili önemli bir duyuruda bulundu. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, **OSB’lerde henüz tahsis edilmemiş yatırım alanlarını sanayicilere çevrim içi erişimine açma uygulamasını sürdürdüklerini** belirtti.
Yatırım Alanlarına Erişim Kolaylaştırılıyor
Bakan Kacır, yaptığı açıklamada bu ay üçüncü ilanlarını yayınladıklarını ve **94 OSB’de 16,2 milyon metrekare büyüklüğündeki toplam 1115 yatırım yerini tahsis başvurularına**, ayrıca **10 OSB’de 2,4 milyon metrekare alanı ön tahsis başvurularına açtıklarını** belirtti.
Yatırımların Hız Kazanması Hedefleniyor
Bakan Kacır, bu adımın amacının yatırımların hızlanmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, **sanayicilerin daha kolay ve hızlı bir şekilde yatırım yapabilmeleri için çalışmalarına devam edeceklerini** söyledi.
Bu uygulama sayesinde, sanayicilerin yatırım yapmak istedikleri bölgelerle ilgili bilgilere daha kolay ulaşabilecekleri ve başvurularını çevrim içi olarak yapabilecekleri bir süreç başlatılmış oldu.