Lice’de Yol Kesip Terör Örgütü Lehin Slogan Atan Kalabalık Dağıldı
Lice ilçesine bağlı Karahasan Mahallesi’nde yol kesip terör örgütü lehine sloganlar atan ve güvenlik güçlerine saldıran kalabalık dağıldıktan sonra, Lice Devlet Hastanesine götürülen yaralılardan Mehmet Emin K. ve Nurettin B. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tahliye edildi.
İki Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İsteniyor
Savcı, Mehmet Emin K. ve Nurettin B. hakkında “silahla yağma, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Her iki sanık da suçlamaları reddetti ve olayların içinde olduklarını iddia ettiler.
İstinaf Mahkemesi Kararı Bozdu, Yunanistan Kaçarken Yakalandılar
Bölge İstinaf Mahkemesi, Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usul ve yasaya aykırı buldu ve kararın bozulmasına karar verdi. Bu kararın ardından iki sanık, Bodrum’dan Yunanistan’a kaçarken yakalanıp tutuklandı. Mahkeme, suçlamaların örgüt üyeliği kapsamında değerlendirildiğini belirtti.
Not: Haber metni, taraflı veya önyargılı ifadeler içermemelidir. Tarafsız bir dil kullanılmalı ve objektif bir şekilde bilgi aktarılmalıdır.