AFAD’dan Açıklama: İstanbul’u Sarsan Deprem
AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, dün saat 12.49’da Silivri açıklarında-Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul’un güney kıyılarındaki yerleşimleri de etkiledi. Depremin dış merkezinin en yakın yerleşim yeri Silivri’ye yaklaşık 24 kilometre mesafede olduğu ve 300 kilometre yarıçaplı alandaki illerde hafif şiddette hissedildiği belirtildi.
Artçı Sarsıntılar ve Beklentiler
AFAD’ın açıklamasına göre, depremin ardından toplam 291 artçı sarsıntı kaydedildi. Bu artçı sarsıntıların çoğunluğu 3’ün altında olup, 4 ve üzeri büyüklükteki artçı sarsıntı sayısı 8 olarak açıklandı. Önümüzdeki birkaç hafta içinde artçı sarsıntıların azalması beklenirken, son 16 saat içinde azalma eğilimi görüldü.
Enerji ve Karşılaştırmalar
23 Nisan 2025 tarihinde meydana gelen Mw 6,2 büyüklüğündeki depremin açığa çıkardığı enerjinin 30 kTon TNT’nin üzerinde olduğu belirtildi. Bu enerjinin, 26 Eylül 2019’da aynı bölgede meydana gelen Mw 5,8 depreminin yaklaşık 4 katına denk geldiği vurgulandı.
Bu habere göre, İstanbul’u sarsan depremin etkileri ve sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında detaylı bilgi verildi. Sondakika haberler için sondakika-24.com sitesine başvurabilirsiniz.