İsrail’in önde gelen mafya liderlerinden Yanis Yushvaev, geçtiğimiz günlerde güpegündüz uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Bir benzin istasyonunun çıkışında gerçekleşen olayda, Yushvaev’e arkadan yaklaşan bir suikastçı yakın mesafeden ateş açtı. Saldırı anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, gri kapüşonlu ve şapkalı bir kişi, Yushvaev ve beraberindeki iki arkadaşını benzin istasyonundan çıkışlarında takip etti. Suikastçı, Yushvaev’in yanına yaklaşır yaklaşmaz silahını ateşleyerek mafya liderini vurdu.
Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, Yanis Yushvaev’in nabzının olmadığını, nefes almadığını ve aldığı ciddi yaralanmalar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirdi. Diğer iki kişi ise saldırının şokuyla saklanma arayışına girdi.
Belaaz News’in aktardığı bilgilere göre, suikastçının kimliğini gizlemek amacıyla silikon bir maske takmış olabileceği belirtildi. Bu durum, failin olay yerinden kaçmasına yardımcı olmuş olabilir.
İsrail polisi, Yanis Yushvaev’i “kan davalarına karışmış bir suç çetesinin başı” olarak tanımlıyordu. Yushvaev, geçmişte kendisinin sadece bir restoran sahibi ve “çok iyi tanınmış” bir iş adamı olduğunu ısrarla savunmuştu.
Times of Israel’den aktarılan bilgilere göre, Yushvaev daha önce silahlı saldırılar, el bombası saldırıları ve araç yakma olaylarına karışma şüphesiyle defalarca tutuklandı. Ancak her seferinde mahkumiyetten kurtuldu.
Mafya lideri, Moskova’dan dönüşünde Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’nda tutuklanmasının sadece altı ay sonrasında öldürüldü. 2021 yılında, bir iş adamını 1,1 milyon dolar ödemezse öldürmekle tehdit ettiği iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanmıştı.
Haziran 2025’te Or Akiva’daki evlere ve iş yerlerine ateş açtığı iddiasıyla tutuklanan Yushvaev, Jerusalem Post’un haberine göre suçlama yöneltilmeden serbest bırakılmıştı.
Mafya liderinin adamlarından “tam sadakat” beklediği ve telefon dinlemelerinden kaçınmak için “neredeyse hiç telefonda konuşmadığı” biliniyordu. Geçtiğimiz Ekim ayında Channel 12’ye konuşan bir İsrail polisi kaynağı, “Onu mahkum etmek zor ve bu sinir bozucu” ifadelerini kullanmıştı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]