Filistin Kızılayı, Tulkerim Kampı’nda çalışan 5 çalışanlarının İsrail işgal güçleri tarafından gözaltına alındığını açıkladı. Ekiplerinin durumunu öğrenmek ve serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile iletişime geçildi.
Görgü tanıklarına göre, İsrail ordusunun Tulkerim şehri ve kampına baskın düzenlemesinin ardından bölgede çatışmalar ve patlama sesleri duyuldu. Filistin Sağlık Bakanlığı, dünkü saldırıda biri kadın olmak üzere iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan olaylar, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. Bu süre zarfında İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarında 699 Filistinli hayatını kaybetti.
Kızılay ekiplerinin hala gözaltında olduğu ve iletişimlerinin kesildiği bilgisi, bölgedeki gerilimi artıran bir gelişme olarak dikkat çekiyor. Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin bu duruma ilişkin girişimleri bekleniyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap