DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze’nin kuzeyine giden iki DSÖ misyonunun tekrar engellendiğini ve erişiminin reddedildiğini duyurdu.
Ghebreyesus, Gazze’nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadığını vurgulayarak, “İnsanların gidecek yeri yok” ifadesini kullandı. Bu durumun insanların sağlık ihtiyaçlarını karşılamalarını imkansız hale getirdiğine dikkat çekti.
İsrail’e zorla yerinden etme taleplerini durdurma ve hastaneleri koruma uyarısında bulunan Ghebreyesus, insani yardım görevlerini kolaylaştırma çağrısında bulunarak, “Hayatlar buna bağlı. Ateşkese yönelik çalışmalar yürütün. Bu çatışmada sıkışmış tüm insanların barışa ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
Aralarında İngiltere, Fransa, ABD ve İsviçreli sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı 18 uluslararası yardım örgütü, Gazze’nin kuzeyindeki tansiyonun insani felakete yol açabileceği uyarısında bulunmuştu. Bu örgütler, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri zorunlu göçe tabi tutmasının insani durumu daha da ağırlaştıracağını ve insani yardım operasyonlarını engelleyeceğini belirtmişlerdi.
Gazze’deki sağlık krizine dikkat çeken DSÖ Genel Direktörü ve uluslararası yardım kuruluşları, acil insani yardımın önemini vurgulayarak barışçıl çözümlerin bulunmasını talep ediyorlar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap