Anadolu Yayıncılar Derneği, 2014 yılında kurulan ve 2023 yılında ismini Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak değiştiren bir kuruluştur.
İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla Türkiye Basın Federasyonu ismini alan kuruluş, isim değişikliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmiştir. Federasyon Başkanı Sinan Burhan, Türkiye Basın Federasyonu’nun demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğü alanlarında önemli çalışmalar yapacağını vurgulamıştır.
Basın mensuplarının özlük haklarının güçlendirilmesi ve medya sektöründe daha özgür ve adil bir yapı oluşturulması, Türkiye Basın Federasyonu’nun öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.
Federasyonun Yüksek İstişare Kurulu’nda medya sektörünün önde gelen isimleri yer almaktadır. Kurul üyeleri arasında Mücahid Eker, Yavuz Donat, Osman Ateşli, Emin Pazarcı, Fadime Özkan, Ekrem Kızıltaş, Mehmet Acet, Rahim Er, İhsan Aktaş, Murat Alan, Fazlı Şahan, Serkan Fıçıcı, Başak Şengül, Taha Dağlı, Hakkı Öcal, Fevzi Çakır, Abdülkadir Selvi, Zafer Şahin, Melik Yiğitel, Hacı Yakışıklı, Yeliz Tercanlı, Bedia Teymur, Adem Metan, Ebru Balıkçı, Doç. Dr. İsmail Çağlar ve Prof. Dr. Zakir Avşar gibi isimler bulunmaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap