İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, “Hükümet Haftası” vesilesiyle yayımladığı mesajında, milli birliği ve toplumsal uyumu zedeleyen “savaş veya müzakere” gibi söylemleri kesinlikle yasakladığını bildirdi. Hamaney, hükümete enflasyon ve işsizlik gibi başlıca ekonomik sorunlara odaklanma çağrısı yaparak, ülkenin “direniş ekonomisi” ve yerli üretimle güçleneceğini belirtti.
Hamaney, mesajında ABD-İsrail planları, yaptırımlar ve ablukaya rağmen İran hükümetinin çabalarını takdir etti. Lider, hükümeti piyasa yönetimi, büyüme, yatırım, yerli üretimi artırma ve İran ekonomisinde ABD dolarının rolünü azaltma konularına ciddi şekilde eğilmeye yönlendirdi.
Ekonomik sorunların çözüm anahtarının “direniş ekonomisi” ve yerli üretime daha fazla dayanmak olduğunu kaydeden Hamaney, yerli üretimin yetersiz kaldığı durumlarda ithalatın akıllıca kullanılması gerektiğini ifade etti. Ülkeye karşı düşmanca eylemlerin ekonomik ve diğer sonuçları olabileceğini ancak akıllı yönetimle etkilerinin sınırlanabileceğini savundu.
Tüm yetkililerin milli birlik ve toplumsal uyumun korunmasına öncelik vermesi gerektiğini belirten Hamaney, geçmişte halka zarar veren ve milli güdüleri zayıflatan söylemlerin benzer etkiyi yaratabileceği uyarısında bulundu. Lider, “hayali ikilikler” olarak nitelendirdiği “uzlaşma veya aşırıcılık, taviz veya savaş kışkırtıcılığı” gibi ifadelerin bundan sonra kesinlikle yasak olduğunu ilan etti.
Hamaney, ülkenin “zayıflıklarının ve eksiklerinin” açıkça vurgulanmasının İran’ın düşmanlarına fayda sağlayabileceği uyarısını yaptı. Lider, İran’ın gücünün vurgulanmasının önemine dikkat çekti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]