Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne %0,45’lik bir artışla 14.846,74 puandan başladı. Dün %2,34’lük değer kaybıyla 14.779,93 puandan kapanış yapan endeks, bugünkü açılışta 66,82 puan yükseldi.
Bugünkü işlemlerde bankacılık endeksi %0,91, holding endeksi ise %0,50 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en dikkat çekici yükseliş madencilik sektöründe %1,42 olarak kaydedildi. Finansal kiralama ve faktoring sektörü ise %1,65 ile tek gerileyen sektör oldu.
Küresel piyasalarda, ABD ve İran arasındaki ateşkese dair belirsizlikler ve ABD’de hızlanan enflasyon verileri, piyasaların yön arayışını artırıyor. Jeopolitik gerilimler ve artan petrol fiyatları, enflasyonist endişeleri yükselterek piyasalarda risk unsuru olmaya devam ediyor.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yapacağı görüşmeden İran konusunda olumlu sonuçlar çıkabileceği umudu, küresel piyasalarda risk algısını bir miktar azaltıyor. Analistler, yurt içinde ödemeler dengesi istatistiklerini, yurt dışında ise ABD Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ile Avro Bölgesi GSYH ve sanayi üretimi verilerini yakından takip edeceklerini belirtiyor.
Teknik olarak BIST 100 endeksinde 14.900 ve 15.000 seviyeleri direnç olarak izlenirken, 14.700 ve 14.600 puan seviyeleri destek konumunda bulunuyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]