Frankfurt’tan gelen yüksek hızlı ICE treninde seyahat eden bir yolcu ve kız arkadaşının grip benzeri semptomlar göstermesi, Hamburg itfaiyesi ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Yolcunun ve beraberindeki kişinin yurt dışından geldiği ve orada enfekte olmuş bir hastayla ilgilendikleri belirtildi. Ancak hangi hastalıkla mücadele ettikleri net bir şekilde açıklanmadı.
Bild gazetesine göre, söz konusu kişi tıp öğrencisi olup ateş belirtisi göstermiyordu. Yolcu ve kız arkadaşı çarşamba sabahı Doğu Afrika ülkesi Ruanda’dan Frankfurt’a iniş yaptı. Ruanda, Marburg virüsü salgınıyla mücadele ederken, virüsü taşıdığından şüphelenilen çift hemen özel bir kliniğe sevk edildi.
Marburg virüsü hava yoluyla bulaşmaz; ancak meyve yarasalarına maruz kalınması veya enfekte bir kişinin vücut sıvılarıyla, korunmasız cinsel temas veya açık yaralardan bulaşabilir. Virüs ateş, baş ağrısı, kusma ve ishal gibi semptomlara neden olur. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, Marburg virüsüne yakalanan kişilerin yarısı yaşamını yitirir. Virüs, ilk kez 1967 yılında Almanya’nın Marburg ve Frankfurt şehirlerinde, daha sonra Sırbistan’da laboratuvar çalışanlarında tespit edilmiştir.
Bu gelişmelerin ardından güvenlik önlemleri alınırken, Marburg virüsü şüphesiyle hastaneye kaldırılan yolcu ve kız arkadaşının durumu yakından takip edilmektedir.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap