Japonya’nın Temsilciler Meclisi’nde gerçekleştirilen oturumda, meclis üyeleri ülkenin yeni başbakanını belirlemek için oy kullandı. LDP ve Komeito partilerinin hakim olduğu 465 koltuklu Şuugin’de yapılan oylama sonucunda **İşiba Şigeru**, 291 evet oyu alarak Japonya’nın 102. başbakanı seçildi.
İşiba Şigeru, LDP’de gerçekleştirilen liderlik seçiminde kadın rakibi Takaiçi Sanae’yi mağlup ederek yeni LDP lideri seçilmişti. Geçen hafta gerçekleşen bu seçimde, 1970’lerden bu yana en yüksek aday sayısının olması dikkat çekmişti.
Yeni kabinesini oluşturmak için hazırlıklara başlayan İşiba Şigeru, görevine İmparatorluk Sarayı’nda düzenlenecek bir törenle başlayacak. 27 Ekim’de yapılması planlanan erken genel seçimlere kadar görevini sürdürmesi beklenen İşiba, önceki Başbakan Kişida Fumio’nun istifası sonrasında bu göreve getirildi.
Japonya’nın yeni başbakanı olan İşiba Şigeru, ülkenin önündeki zorlu görevlerle başa çıkmak için hazırlıklarına hızla devam ediyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap