Çelik, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine sert bir şekilde karşı çıktı.
Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini eleştirdi. Çelik, Baş’ın sözlerini Avrupa’daki faşistlerin Cumhurbaşkanı’na karşı kullandığı dille benzeterek sert bir dille eleştirdi.
Çelik, Baş’ın ifadelerini “Avrupa faşistlerinin söylemlerini kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle kullanmak” olarak nitelendirerek, bu tür ifadelerin demokrasi ve halk düşmanlığının bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, demokratik seçimlerle ve milli iradenin açık desteğiyle defalarca seçilmiş Cumhurbaşkanlığı makamının bu şekilde hedef alınmasının demokrasiye zarar vereceğini vurguladı.
Çelik, açıklamasında, Avrupa’daki faşist partilere ‘halkçı’ adı verilmesini eleştirerek, bu tür siyasi söylemlerin demokrasi düşmanlığına hizmet ettiğini savundu. Çelik, Avrupa faşistlerine verilen cevabın aynısını verdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan eleştirilere karşı sert bir tavır sergiledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap