Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in Gazze’de yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okullara yönelik saldırılarla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Son 10 ay içerisinde Gazze’de zorla yerinden edilen Filistinlilerin barındığı okulların yarısından fazlasının doğrudan saldırıya uğradığı belirtildi.
Gazze’de 4 Temmuz’dan bu yana sığınak olarak kullanılan okullara 21 saldırı düzenlendi ve bu saldırılarda **274 Filistinlinin hayatını kaybettiği** açıklandı. UNRWA’nın açıklamasında, Gazze’de acilen bir ateşkesin sağlanması gerektiği vurgulandı. **7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ise en az 39 bin 929 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 92 bin 240 kişinin yaralandığı** belirtildi. Özellikle bu kayıplar arasında **16 bin 314 çocuk ve 10 bin 980 kadın** bulunuyor.
UNRWA, Gazze’de yaşanan bu trajedinin sona erdirilmesi için uluslararası topluma çağrıda bulunarak acil bir ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti. Filistinli mültecilerin yaşadığı bu acımasız saldırıların durdurulması ve bölgede barışın tesisi için gerekli adımların atılması gerektiği vurgulandı. UNRWA, Gazze’deki sivil halkın ve özellikle de çocukların korunması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap